आलू अमृतसरीlPST50i P67
| आलू अमृतसरी Aloo Amritsari  | |
|---|---|
| 
 | |
| प्रकार | भुजल | 
| पकवान | मुख्य | 
| उत्पत्ति स्थान | भारत, नेपाल, बंगलादेश आ पाकिस्तान | 
| क्षेत्र वा राज्य | भारतीय उपमहाद्वीप | 
| खाय लेल उपयुक्त ताप | गरम | 
| मुख्य सामग्रीसभ | आलू, मसाला | 
| ई एक शृङ्खला छी जे भारतीय खानाके बारेमे अछि ।  | 
      
| भारतीय खाना | 
|---|
| 
 क्षेत्रीय व्यञ्जन 
    
 पञ्जाबी  • उत्तर प्रदेश   •  
 केरल  • तमिल   •  
 उड़ीसा  • छत्तीसगढ़  • 
 सिक्किम  • असमिया   •  
 गोआ •गुजराती •मराठी   •  
 भारतीय-चाइनीज •फास्ट-फूड ·   | 
| 
 सामग्री आ प्रकार 
    मुख्य भोजन •नास्ता 
मिठाइ आ डेजर्ट  | 
| 
 खाना पकाबी 
    हाड़ी •कढ़ाही •तावा 
उरुली •अन्य  | 
| 
 एहो सभ देखी 
    इतिहास  •बर्तन 
  | 
  | 
आलू अमृतसरी (अङ्ग्रेजी: Aloo Amritsari) भारतीय उपमहाद्वीपक एक शाकाहारी पकवान छी । ई पकवान अमृतसरी आलू आ भारतीय मसालासभद्वारा बनाएल जाइत अछि । ई दक्षिण एसियाक भारत, नेपाल, बंगलादेश आ पाकिस्तानमे बहुतेक लोकप्रिय अछि ।
सन्दर्भ सामग्रीसभ[सम्पादन करी]
बाह्य जडीसभ[सम्पादन करी]
एहो सभ देखी[सम्पादन करी]
 भारतीय खानपान आ व्यञ्जनसभ  | |||||||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| उत्तरी | 
  | ||||||||||||||||||||||
| पूर्वी | 
  | ||||||||||||||||||||||
| पश्चिमी | 
  | ||||||||||||||||||||||
| दक्षिणी | 
  | ||||||||||||||||||||||
| पूर्वोत्तर | 
  | ||||||||||||||||||||||
| चावय | सामान्यको  मीठा पुलाव  • नीबू पुलाव  • कश्मीरी पुलाव  • गाजरक पुलाव  • नवरतन पुलाव  • पुदीना पुलाव  • बिसिबेले भात  • मटर पुलाव  • जाफरानी पुलाव   • मैगरनी पुलाव  • सब-सब्जी पुलाव • टमाटर चावल  • हरा-भरा पुलाव  • जीरा पुलाव •  | ||||||||||||||||||||||
| वृहत | मुख्य भोजन •नास्तासभ  •मिठाई आ डेजर्ट • पेय पदार्थ •मसाला  | ||||||||||||||||||||||
| मिठाई | अनरसे  • कलाकन्द • काजू कतली  • केसरी छेना किशमिश वाला • खीर • गुझिया • गुलाब जामुन  • जलेबी • तिरङ्गी बर्फी • दाल हलवा  • नारियल बर्फी • बादामक बर्फी • मालपुआ  • रसमलाई  • रसगुल्ला  | ||||||||||||||||||||||
| शर्बत  आ पेय  | अनारक शर्बत • सामान्य शर्बत • गुलाबक शर्बत   • बदामक शर्बत  • बेलक शर्बत • चन्दनक शर्बत  • सेबक शर्बत  • मूँगिया मलाई  • सान्ध्य सुन्दरी  • इन्द्रधनुष  • टमाटरक रसम  • सामान्य मधुरिमा  | ||||||||||||||||||||||
| अन्य | प्रयुक्त वर्तन • भारतीय-चिनी •फास्ट-फूड ·  नेपाली •महाद्वीपीय खाना • अङ्ग्रेज-भारतीय •सिन्धी •जैन •भारतीय खानसामे  | ||||||||||||||||||||||